5943 лева са събрани за месец за изграждане на бюст-паметник

...
5943 лева са събрани за месец за изграждане на бюст-паметник
Коментари Харесай

Близо 6000 лв. са събрани до момента в кампанията за бюст-паметника на д-р Черкезов

5943 лв. са събрани за месец за създаване на бюст-паметник на доктор Стефан Черкезов в символ на респект и благодарност към личността и делото му. Сред донорите са  Фондация „ Благотворителност и състрадание ”, Столична лекарска гилдия, РЛК Хасково, РЛК В. Търново, компании и частни лица. Това оповестяват от Българския лекарски съюз по отношение на за събиране на средства за създаване на бюст-паметника.

„ Благодарим на всички, които способстват да бъде увековечено святото дело на доктор Черкезов “, споделят от съсловната организация.

Д-р Стефан Черкезов е роден на 26 април 1937 година в село Виноград, Община Стражица. От 1 януари 1963 година работи като участъков доктор в село Стрелец. На 15 август 1963 година, става тежка злополука сред Велико Търново и Горна Оряховица. Автобус цялостен с хора се удря в камион и в резултат на конфликта избухва пожар. Д-р Черкезов избавя 47 души от горящия рейс. На идващия ден, заради тежките изгаряния, които е получил, той губи борбата за живот. От 2005 година, в негова чест, 15 август е разгласен за Ден на спасението в България. На тази дата всяка година се отдава респект на всички лекари, починали при осъществяване на своя дълг.

Бюст-паметникът на доктор Стефан Черкезов ще бъде поместен в новата постройка на Българския лекарски съюз на ул. „ Доспат ” 2 в столицата.

Първоначалните калкулации демонстрират, че за построяването му ще са нужни към 20 000 лева, а основаването на плана и реализирането му са поверени на скулптора Красимир Ломски.

Всеки, които желае да се включи и да поддържа построяването на бюст-паметник, с който да бъдат почетени паметта и делото на доктор Стефан Черкезов, може да го направи на откритата набирателна сметка:

 

IBAN: BG02RZBB91551004809844

Валута: BGN

BIC: RZBBBGSF

БАНКА: KBC BANK BULGARIA

 

От БЛС изричат признателност на всички донори, компании и частни лица, които протегнаха ръка и се включиха в акцията, и още веднъж означават: „ Защото дружно можем повече! “
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР