5940 туристи, клиенти на Томас Кук са у нас. По-малко

...
5940 туристи, клиенти на Томас Кук са у нас. По-малко
Коментари Харесай

Милиони губи туризмът ни след фалита на Томас Кук и то през 2020 г.

5940 туристи, клиенти на " Томас Кук " са у нас . По-малко от 10% от тях са от Англия . Това стана ясно от брифинга на отрасловия министър Николина Ангелова след незабавна среща в министерството във връзка рецесията, която настава след банкрута на английския оператор.

Сега е значимо да се следи какво ще се случи с дъщерните компании на " Томас Кук " , съгласно нея. Това се постанова, с цел да няма резултат на доминото. Полската дъщерна компания на " Томас Кук " от през днешния ден е прекратила продажба на туристически услуги. " Томас Кук " - Холандия също стопира активност. Другите компании - в Германия, Франция и други страни - са финансово постоянни. Специално дружно в министерството следи обстановката.

Загубата за нашия бизнес е в милиони лв. , призна министър Ангелкова, която се тормози, че този банкрут може да има отрицателен резултат върху сезон 2020 .
 Ангелкова: Съдействаме на всички наранени от банкрута на
Ангелкова: Съдействаме на всички наранени от банкрута на " Томас Кук "

В момента нейни клиенти в България са към 2500 души

Министерството на туризма ще спомага на хотелиерите ни за подаване на групов иск, в случай че желаят. Процедурата е извънредно комплицирана, предизвести обаче Ангелкова. Ще се водят диалози с финансовия министър Владислав Горанов дали може да има данъчни облекчения за хотелиерите, опарени от банкрута на " Томас Кук ".

Посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс показа, че страната й съжалява за банкрута на Томас Кук. Британското държавно управление прави всичко допустимо всички туристи да се върнат в страната , акцентира тя. Правителството на кралството организира изключителна интервенция за репатриране на жителите.

Това е най-мащабното репатриране на жители в спокойно време , разясни посланикът. Търсят се самолети от всички страни. Хопкинс поучава туристите да се въоръжат с самообладание. Вчера интервенцията стартира позитивно, регистрира посланикът. Още два полета през днешния ден от Бургас са върнали туристи във Англия. Един полет от Варна също е извозил английски туристи. Общо за два дни 894 души са извозени в кралството.

Според нея малко английски туристи са клиенти на " Томас Кук ". Посланик Хопкинс има вяра, че и отсега нататък английски туристи ще идват на отмора в България.

На брифинга в Министерство на туризма стана ясно, че над 50 хотела у нас работят с " Томас Кук " . Планира се по два полета на ден да извозват туристи от страната ни, като по този начин до 13 октомври у нас ще има туристи на " Томас Кук ". Има проблем с някои хотели, които отказвали на туристи на " Томас Кук, затваряли и по този начин хората оставали на улицата. Има отводи и на транспортни компании, които също не желали да извозват туристи до летищата във Варна и Бургас.
 Гръцкият туризъм може да изгуби до 500 млн. евро от банкрута на
Гръцкият туризъм може да изгуби до 500 млн. евро от банкрута на " Томас Кук "

Предлага се наранени да не заплащат Данък добавена стойност, такса за нощувки и понижаване Данък добавена стойност за пакети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР