59 процента от българите искат страната да остане член на

...
59 процента от българите искат страната да остане член на
Коментари Харесай

Проучване: 59% от българите искат страната ни да остане в НАТО

59 % от българите желаят страната да остане член на НАТО, в случай че бъде извършен референдум по въпроса, заяви БНР, цитирайки изследване на Алианса. По този показател България заема предпоследното място измежду всички 32 страни-членки на НАТО, като пред нашата страна е само Словения, където 58% биха желали да останат членове на Алианса.

30 на 100 от българите не знаят по какъв начин да отговорят на този въпрос, а 11% от интервюираните биха дали своят вот за напускането на организацията.

Ако бъде изключен отговора " не знам по какъв начин бих дал своя вот ", 66% от българите биха подкрепили нашата страна да остане член на НАТО, а 34% биха подкрепили напускането на Алианса, демонстрира още изследването. И по този индикатор България е на последните две места дружно със Словения, с която има идентични проценти.

Проучването е извършено в навечерието на Срещата на върха във Вашингтон, която ще се състои от 9 до 11 юли.

По отношение на помощта за Украйна българите са минимум склонни тя да продължи. Така считат 56 на 100 у нас. На противоположното мнение са 41 %, които поддържат продължение на помощта за Украйна. По този индикатор отстъпваме последното място на Гърция, където 40% поддържат по-нататъшна помощ за Украйна, а Унгария и Северна Македония са със същия като нашата страна % в поддръжка на такава помощ (по 41%).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР