59-годишната Паола Пепе измислила доста любопитен начин, за да убие

...
59-годишната Паола Пепе измислила доста любопитен начин, за да убие
Коментари Харесай

Жена уби леля си с порция спагети, за да вземе наследството ѝ

59-годишната Паола Пепе измислила много любопитен метод, с цел да убие вуйна си и да наследи благосъстоянието ѝ за над милион евро. През декември 2022 година произлизащата от Катания жена я нагостила със спагети, а след това и със сладкиш, макар че 80-годишната пенсионерка, болна от години, можела да поема само течни храни. Така Мария Басо се задушила и умряла. Прокуратурата на Катания сложи в този момент под домакински арест племенницата по обвиняване за ликвидиране, оповестява в. " Кориере каузи сера ".

Според следствието всичко преди съдбовния обед говорело, че сицилианката възнамерявала авансово всичко към сдобиването си с богато завещание.

Мария Басо оставила в наследството си половин милион евро на бедните от град Азиаго, където живеела от дълги години. Навремето почитан чиновник в Министерството на външните работи, Басо натрупала много пари в банковата си сметка, като се има поради, че нямала деца. За 80-ия си рожден ден италианката решила да събере роднините си в старческия дом в Азиаго, където живеела. Тогава се появила от Сицилия и Паола Пепе, макар че в никакъв случай до тогава не била ходила на посещаване при вуйна си. Това се сторило много подозрително на другите родственици, оповестява 24 часа.

Пепе убедила Мария да я реалокира в дом за възрастни в Сицилия, където да се грижи за нея. Преди това даже съумяла да накара вуйна си да подпише документ, с който й давала правото да ръководи благосъстоянието ѝ. Освен това пенсионерката написала и наследство, в което обявявала Паола за правоприемник на цялото си имущество. Така дни след въпросния рожден ден племенницата отвела до Катания вуйна си, карайки я да пропътува над 1000 км. Тя нямала време даже да си вземе персоналните движимости и медикаментите от вкъщи.

Паола завела роднината си в къщата си в Катания и я нахранила със спагети, причинявайки й по този метод инфектиране на дробовете поради нахлуване на непознати тела в тях. Мария от години не ядяла никакви твърди, а единствено течни храни. Малко по-късно старата жена се задушила и издъхнала.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР