59-годишна китайка от централнокитайския град Ухан променила външния си вид

...
59-годишна китайка от централнокитайския град Ухан променила външния си вид
Коментари Харесай

Китайка си направи пластична операция, за да избяга от дълговете си

59-годишна китайка от централнокитайския град Ухан трансформирала външния си тип посредством пластична интервенция, с цел да избегне да заплати задълженията си, достигащи 25 млн. юана (3,71 млн. долара), осведоми Синхуа. Случаят е индикативен за компликациите, които Пекин среща, пробвайки да утвърди " кредитно общество ", отбелязва Ройтерс.

Полицаите били смаяни, когато задържали дамата, която след правосъдното разпореждане да върне дължимите пари, избягала в град Шънчжън, в югоизточната част на страната. Когато силите на реда я разкрили, тя изглеждала 30-тина годишна и много по-различна, в сравнение с фотосите.

Жената си признала, че също така е употребила непознати персонални карти, с цел да пътува из страната с трен. Тя финансирала пластичната интервенция с банкови карти, взети назаем.

Представители на над 300 китайски града одобриха по-рано този месец декларация, в която дават обещание да улеснят достъпа до кредитиране за потребителски разноски.

Докато поставят старания да дават на жителите повече благоприятни условия да теглят заеми обаче, управляващите се сблъскват и с казуса на мощното задлъжняване на семействата, което съгласно оценки предходната година е достигнало към 50% от брутния вътрешен артикул, скачайки над два пъти за десетилетие.

Докато регулаторите се опитат да открият надеждна система за кредитен рейтинг, се търсят и нови способи за справяне с неизрядни длъжници. Според държавна медия управляващите в една провинция са съставили " черен лист " на длъжници, които не си заплащат отговорностите.

Всеки, който телефонира на разположение от листата, е заставен първо да изслуша записано известие " апелирам, наградите тази персона да извърши законовите си отговорности ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР