59-годишен шофьор от гоцеделчевското село Мосомище бе осъден на 1

...
59-годишен шофьор от гоцеделчевското село Мосомище бе осъден на 1
Коментари Харесай

Ангел уби жена на пътя, а присъдата му...

59-годишен водач от гоцеделчевското село Мосомище бе наказан на 1 година условно, откакто прегази стара жена. Toва съобщи струма.бг. Ангел Ламбрев бе приет за отговорен за пътен случай, станал на 12 август 2015 година към 19:30 часа на ул. „ Охрид” в селото. При осъществяване на маневра на заден ход той блъснал с лекия си автомобил „ Ситроен Пикасо” 79-годишната Адриана Мангалова.

Първоначално водачът помислил, че е блъснал камъни, които имало на пътя. Веднага откакто схванал, че е блъснал човек, се притекъл на помощ на потърпевшата, ползвайки уменията си на планински избавител. Жената обаче издъхнала след 15 минути.

След произшествието била взета проба за алкохол в кръвта на водача, която била негативна. Ангел Ламбрев е упрекнат за това, че е предизвикал гибелта на дамата по несъобразителност, откакто нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата.



В правосъдна зала той изясни, че не е видял на огледалото дамата, която била легнала откъм гърба. Тезата на отбраната е, че се касае за инцидентен случай, което обаче не се споделя от окръжния арбитър Диана Узунова, която през вчерашния ден прочете неоправдателна присъда. В късите си претекстове съдията одобри, че водачът е бил задължен да съблюдава разпоредбите за придвижване по пътищата и да се увери, че няма никой зад автомобила. В същото време съдията регистрира, че са налице многочислени смекчаващи отговорността условия, защото той е подхванал всичко, зависещо от него, с цел да помогне на потърпевшата.

По време на следствието, в това число и в съда, Ламбрев е съдействал за откриване на обективната истина, като е изразил откровеното си страдание за съдбовния излаз. Освен това той е с чисто правосъдно минало, с над 40-годишен шофьорски стаж, без съществени нарушавания и се употребил с добра характерност измежду хората в село Мосомище.

С тези претекстове арбитър Узунова му наложи минимално наказване от 1 година условно с 3-годишен изпитателен период и лишаване на шофьорската брошура за 2 години след влизане в действие на присъдата, и анулира мярката „ подписка “, която му е избрана. Отделно от това, той бе наказан да заплати правосъдни разходи за към 9000 лева



На излизане от залата дъщерите на убитата – Ганка Филипова и Надка Михайлова обявиха, че приживе майка им била доста витална и работила като калайджийка. Четири години след гибелта на майка им се чувствали беззащитни. „ Никой не пита имаме ли пари, с цел да идваме в съда. Не знаем дали ще получим обезщетение и занапред щели да питат адвоката”.

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР