585 електроуреда ще получат с ваучери пострадалите от наводнението в

...
585 електроуреда ще получат с ваучери пострадалите от наводнението в
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Хората ще получат електроуреди след наводнението, но няма да са щастливи на Нова година

" 585 електроуреда ще получат с ваучери потърпевшите от наводнението в Карловско, като следва да бъдат раздадени 100 бойлера, 60 конвектора, а през януари се чакат 212 инверторни климатика. Това обаче не прави хората щастливи в навечерието на новата година, тъй като са претърпели огромни страдания и паники по изгубените си домове ". Това сподели за Агенция " Фокус " кметът на Карлово Емил Кабаиванов в коментар по тематиката за почналото през днешния ден разпределяне на ваучери за бяла техника на потърпевшите от наводнението в района и идните новогодишни празници.

" В момента съм във Войнягово. Раздадохме първите ваучери за бялата техника и в този момент отиваме в Каравелово ", сподели Кабаиванов. 

Хората към този момент са кандидатствали, описът е минал на утвърждение през публичния съвет, по-късно през общинския съвет. Списъкът е поименен и ваучерите са поименни. Това са хората, които са пострадали  от наводненията, стана ясно от думите му.

" 585 уреда ще бъдат раздадени съгласно решението на общинския съвет. Освен тях, ще бъдат раздадени  100 бойлера, 60 конвектора и през януари се чакат 212 инверторни климатика, като това е на процедура едно обзавеждане на дома с електроуреди - бойлер, печка, ледник, фризер, пералня ", добави Кабаиванов.

Освен от техниката, хората от потърпевшия район имат потребност от средства, с цел да възстановят потърпевшите си домове. До момента, по решение на общинския съвет, са  разпределени 1 830 000 лв. и всички други дарения, които занапред ще идват, ще бъдат разпределяни по същия начин  - съгласно групите потърпевши, с решение на публичния съвет и общинския съвет, стана ясно от думите на карловския кмет.

Кабаиванов разяснява и тематиката по какъв начин и с какво въодушевление хората в Карловско ще посрещнат новата година: " Първото, най-важното е, че  сме живи, няма потърпевши хора. Това злополучие донесе тъга и паники на хората и няма по какъв начин да бъдат щастливи в този миг, само че значимото е, че през всички тези месеци, повече от 100 дни от бедствието ние сме създали това, което е по силите ни и ще продължим и през цялата 2023 година ще възвръщаме улици, водопроводи, мостове, пътища, с цел да възстановяваме напълно живота на хората ".

" През новата 2023 година си поисквам здраве, да няма бедствия и да бъдем заедно в тежки моменти, освен на празници, с цел да си оказваме помощ. Когато страната и локалната власт сме дружно пред компликациите, по този начин ще ги преодоляваме по-лесно ", добави Кабаиванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР