58-то издание на Международния фестивал на камерната музика продължава до

...
58-то издание на Международния фестивал на камерната музика продължава до
Коментари Харесай

Алесандро Марано с клавирен рецитал в АМТИИ


58-то издание на Международния фестивал на камерната музика продължава до 16 юни 2023 година За повторно уредник на най-стария фестивал за камерна музика в Европа е АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив. Това блестящо събитие e притежател на почетния знак за качество EFFE Label и се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив като част от Календара на културните събития за 2023 година.

Тази вечер от 19.30 часа в Зала АМТИИ ще чуем Клавирен рецитал на изтъкнатия солист Алесандро Марано, пиано (Италия).  Билети на цена 7лв може да закупите на място на касата преди концерта.

Книжката с подробната стратегия на 58-то издание на Фестивала на камерната музика може да разгледате тук: https://issuu.com/amdfa/

Италианският пианист Алесандро Марано е един от най-блестящите музиканти от своето потомство. Той е приключил Музикалната консерватория „ Станислао Джакомантионио “ в Козенца с проф. Джузепе Майорка, посещавал е Международните клавирни курсове във Фондация „ Пол Хиндемит “ в Блоай, Швейцария, където прекарва осем години в проучване на такива интернационално приети учители и реализатори като Едит Фишер и Пол Бадура-Шкода. Завършва музикалното си обучение с Бруно Канино и Алдо Циколини.

Като притежател на премия от народен и интернационален конкурс за пиано, Марано организира мощен концертен график, представящ соло рецитали и съдействие с прочут музикант в Италия и чужбина (Испания, Швейцария, Румъния, Германия, Гърция, Австрия, Чехия, Унгария, България, Русия, Великобритания).

Марано взе участие под управлението на значими диригенти като Овидиу Балан, Григор Паликаров, Петроний Негреску, Валентин Дони. Той извършва и записва всички концерти за пиано „ Бетховен “ под управлението на Маестро Лоди Лука, като приема транскрипцията за струнен оркестър на Винсенз Лахнер.

Алесандро Марано е живописен началник на Международния фестивал за пиано в Козенца (Италия), президент на културната и музикална асоциация Amici del pianoforte „ Франц Лист “, професор по пиано в междинното учебно заведение „ Беато Франческо Маре Греко “ в Акри (Италия) -асистент в Музикалната консерватория „ С. Джакомантион “ на Козенца.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР