58-годишна американка беше убита от акула по време на гмуркане

...
58-годишна американка беше убита от акула по време на гмуркане
Коментари Харесай

Акула уби 58-годишна американска туристка - OFFTOPIC

58-годишна американка беше убита от акула по време на гмуркане с шнорхел край Бахамите през вчерашния ден. Жената е била на екскурзия в резервата  " Green Cay " край Насау, когато е станал случаят, заяви Би Би Си. 

Семейството на жертвата твърди, че става въпрос за офанзива от бича акула. Името идва от набитата им форма с необятна, плоска зурла и от склонността на тези рискови хищници да удрят с глава плячката си, преди да я атакуван.

Последният сходен случай беше през 2019 година, когато 21-годишна американка почина на към половина миля разстояние в същия регион. Въпреки това нападенията от акули са извънредно рядко събитие, означават от Би Би Си. 

58-годишната жена е била на екскурзия с локална туристическа компания, която я е завела в известния регион за гмуркане с шнорхел, изясни говорителката на бахамската полиция Крислин Скипингс. След като е била нападната, околните ѝ и чиновници на туристическата агенция са успели да я извадят от водата, само че на брега управляващите са открили, че към този момент е мъртва. 

При различен неотдавнашен случай осемгодишно английско момче беше ранено, откакто беше нападнато от три акули в друга част на Бахамите. По-късно татко му съобщи пред The Sun, че нападението " е било като сцена от " Челюсти ".

Статистическите данни от основаната във Флорида " Международна картотека за набези от акули " демонстрират, че от 1749 година насам на Бахамите са докладвани единствено към 32 набези от акули, което е най-големият брой в района.

Морският биолог от " Международния университет на Флорида " в Маями Майкъл Хейтаус обясни пред Асошиейтед прес, че относително огромният брой набези от акули в региона евентуално се дължи на огромния брой хора във водите, които са дом на витална морска екосистема.

В международен мащаб през 2021 година са били доказани 73 непровокирани набези от акули, девет от които, са довели до гибел.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР