576 000 броя PVC опаковки с желирани фигури на детски

...
576 000 броя PVC опаковки с желирани фигури на детски
Коментари Харесай

Акция `гумено мече`: задържаха половин милион желирани герои на Дисни

576 000 броя PVC опаковки с желирани фигури на детски анимационни герои задържа Митница Варна за нарушени права върху интелектуална благосъстоятелност. Задържани са общо 1000 кашона с 20 400 кг брутно тегло.

Пратката е пристигнала в Пристанище Варна – Запад с резервоар от Китай. Изпращач на стоката е компания от Китай. Получател е българска компания.

По метода за разбор на риска, контейнерът е селектиран за щателна митническа инспекция. Тя открила, върху опаковките са изобразени герои на „ Disney “- от " Мечето Пух " (Winnie The Pooh).

Митница Варна е сезирала за случая формалните представители в България на правопритежателя на комерсиалната марка. На 21.12.2018 година е получено документално удостоверение в Митница Варна, че арестуваната стока нарушава права върху интелектуалната благосъстоятелност на правопритежателя „ Дисни Ентърпрайсиз Инк. “.

Стоката е арестувана и предстои на заличаване под контрола на Митница Варна, за сметка на правопритежателя на комерсиалната марка.

От началото на 2018 година, Митница Варна е открила 151 случая на артикули, нарушаващи права върху интелектуална благосъстоятелност. Задържани са общо 921 117 броя такива продукти, в осъществяване на законодателството на България и Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР