575 дървета бяха спасени от изсичане през 2017г. от участниците

...
575 дървета бяха спасени от изсичане през 2017г. от участниците
Коментари Харесай

575 дървета бяха спасени от изсичане във Варна за година

575 дървета бяха избавени от изсичане през 2017г. от участниците в Обществената самодейност "Лист по лист ". Този резултат беше реализира посредством преработването близо на 34 тона хартия от над 144 участника. През година Обществената самодейност беше подкрепена от доброволеца Едуардо Диаз (Испания). Едуардо е при нас от края на 2016 година като участник в програмата Европейска доброволческа работа на стратегия "ЕРАЗЪМ+ ".
От ОЦОСУР Варна споделят, че самодейността стартира като акция през 2000 година и продължава към този момент 17 години. В самодейността има записани над 300 участници. Това са учебни заведения, детски градини, офиси на компании, административни единици, семейства. Участието е непринудено. Участниците одобряват да събират отпадъчната хартия и да я предават на ОЦОСУР за преработване. Предаването е непринудено и безплатно. Получените средства се предават на центровете за преработване против възнаграждение. 

Получените средства образуват бюджет на акцията. Той включва разноски за настоящи действия (транспорт, гориво, поправки, административно обслужване, наем офис); разноски за разпространение (в избрани случаи); Отчисления във Фонд "Лист по лист ".

Можете да се свържете с ОЦОСУР на 0887351141 или [email protected], в случай че решите да се присъедините към самодейността. 

На сайта на неправителствената организация има и информация кой какъв брой дървета е избавил досега. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР