57-годишен мъж, осъждан за убийство при превишаване пределите на неизбежна

...
57-годишен мъж, осъждан за убийство при превишаване пределите на неизбежна
Коментари Харесай

Убиец рецидивист е отнел живота на жената в градинката в Бояна

57-годишен мъж, осъждан за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежна защита и за ръководство на МПС след приложимост на алкохол, е килърът на 63-годишната Евгения Т. в градинката в столичния квартал " Бояна ".

 Брутално ликвидиране на жена в градинка в София Виж още

Рецидивистът е арестуван и му е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. Христо Х. към този момент е осъждан и за нанасяне на междинна телесна щета на Евгения през 2015 година

Сигналът за убийството бе подаден през вчерашния ден към 15.20 ч. от инцидентен минувач, който е станал свидетел на жестокото закононарушение. 57-годишният Христо е блъснал с каменна плоча по главата дамата, която е седяла на скамейка. Тя е издъхнала на място. Убитата Евгения е работила в заведение в " Бояна ".

От Софийската градска прокуратура оповестиха, че в 10,55 ч. през днешния ден е постъпило по факс съобщение от Столична дирекция на вътрешните работи за стартирано досъдебно произвеждане за осъщественото закононарушение. До този миг държавното обвиняване се осведоми за убийството на стара жена от средствата за всеобщо осведомление. В тази връзка бяха извършени множеството диалози със Столична дирекция на вътрешните работи за докладване на материалите за към този момент формираното наказателно произвеждане с оглед установяване на наблюдаващ прокурор, който да реализира управление и контрол върху дейностите по следствието.

Материалите по делото са били докладвани в СГП след 13 ч. през днешния ден, т.е. 22 часа след убийството.

При обзор на материалите наблюдаващият прокурор установи, че все още на докладването им не са били осъществени редица дейности по разследванет о - не са били конфискувани записите от инсталираните наоколо до местопроизшествието камери за видеонаблюдение, не е било осъществено различаване на арестуваното за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи лице от открит очевидец - свидетел, не е била призната по съответния законов ред от вещото лице назначената съдебномедицинска експертиза.

Софийска градска прокуратура даде съответни инструкции на проверяващия орган по премахване на позволените процесуално - следствени дейности и превъзмогване на непълнотите в събраните доказателства.

Изискани са записи от камерите за видеонаблюдение, назначени са експертизи - видеотехническа, биологична, дактилоскопична, разпитани са голям брой очевидци.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР