57.6% от анкетираните в бизнес проучване на Националният статистически институт

...
57.6% от анкетираните в бизнес проучване на Националният статистически институт
Коментари Харесай

НСИ: Всяка втора фирма отчита намаление на приходите си през април

57.6% от интервюираните в бизнес изследване на Националният статистически институт (НСИ) предприятия показват, че през април са имали понижение в приходите от продажби на артикули или услуги, спрямо март. 32.1% са показали, че не е имало смяна в приходите от продажби, а за 9.2% е имало нарастване, съобщи БГНЕС.  
Данните са от извършено за повторно от Национален статистически институт малко бизнес проучване измежду нефинансовите предприятия. Целта на осъщественото през м. май изследване,  е да дава на обществото информация за резултата на изключителното състояние, обвързвано с COVID-19, върху най-засегнатите браншове на стопанската система в страната. 
Разпределението по стопански действия демонстрира, че 67.9% от предприятията в секторите „ Култура, спорт и развлечения, ремонт на домашен движимости и други действия “ са изпитали понижение в приходите от продажби на артикули или услуги. За промишлеността този % е 55.8%, за строителството - 43.2%, а за дейностите „ Търговия, превоз и ресторантьорство “ - надлежно 67.3%. 
По отношение на наетия личен състав 36.8% от нефинансовите предприятия са подхванали стъпки за прилагане на „ заплатен отпуск “, следват „ неплатен отпуск “ - 26.9%, и „ отдалечена форма на работа “ - 26.5%. Освобождаване или редуциране на наети лица са подхванали 18.5% от участвалите в анкетата предприятия.
За идващия месец 90.0% от интервюираните нефинансови предприятия предвиждат, че ще продължат актуалната си активност, 6.8%, че ще преустановят краткотрайно активността си, а 1.6%, че ще прекратят активността си. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР