56-ядреният процесор Intel Xeon W9-3495X, както разбрахме преди месец, с

...
56-ядреният процесор Intel Xeon W9-3495X, както разбрахме преди месец, с
Коментари Харесай

Ако клокнат процесор на Intel с TDP 350 W консумира почти 2 KW, колко ще консумират CPU Granite Rapids с TDP до 500 W?

56-ядреният процесор Intel Xeon W9-3495X, както разбрахме преди месец, с TDP от 350 W може да употребява до 1100 W при пиково натоварване. Това обаче бе направено без потреблението на рискови способи за изстудяване. Оказа се, че с тях процесорът употребява съвсем 2 kW!

Екипът по овърклок на ElmorLabs клокна новия флагман на Intel и го охлади благодарение на течен азот, като употребява дънната платка Asus W790E-SAGE SE и паметта G.SKILL Zeta R5. Ентусиастите съумяха да реализират 5,5 GHz на всички ядра, като процесорът остана постоянен и съумя да премине тестванията.

При стрес тестванията на Cinebench R23 процесорът Xeon W9-3495X показва консумация от невероятните 1881 вата. Това е толкоз доста, че даже с течен азот температурата на процесора се повиши над 100 градуса по Целзий. И още това не е краткотрайна оптималната стойност, достигната за част от секундата. Както може да се види, от самото начало на осъществяване на теста потреблението надвишава 1,8 kW.

Днес в интернет се появиха детайлности за процесорите на Intel, които ще заменят неотдавна излезлите Sapphire Rapids. Новото потомство ще се назовава Granite Rapids и в действителност ще бъде изцяло ново.

Тези процесори ще преминат към процесорната технология Intel 4, както и към новата архитектура Redwood Cove. Както и при Sapphire Rapids, конфигурацията на новите артикули ще включва единствено огромни ядра. Но най-впечатляващото нещо е че техният TDP доближава до 500 W!

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР