56% от пожарните служби са имали проблем с вътрешносградните комуникации

...
56% от пожарните служби са имали проблем с вътрешносградните комуникации
Коментари Харесай

Сделка на Honeywell обещава по-безопасни сгради


56% от пожарните служби са имали проблем с вътрешносградните връзки при произшествия
(снимка: CC0 Public Domain)

Фирмата-производител на технологии за интелигентни здания Honeywell подписа съглашение за придобиване на мажоритарен дял от Fiplex Communications – компания от Маями, която създава информационни системи за вътрешносградни връзки.

Портфолиото на Fiplex включва двупосочни усилватели (BDA), които обезпечават непрестанно и сериозно вътрешно радио-покритие в „ предизвикателни ” среди. Технологиите са предопределени за гарантиране на сигурността на лицата, обитаващи здания с тежки вътрешни условия, както и избавителни екипи и други типове екипи за бързо реагиране.

Придобиването ще разшири портфолиото от решения за вътрешносградна съгласуваност и интериорни връзки, които Honeywell сега предлага на своите клиенти, споделят от компанията, представени от.
още по тематиката
„ Търсим да прекроим метода, по който действат връзките и свързаността в постройките. Добавянето на продуктите и софтуера на Fiplex ни разрешава да преминем към основаването на последващо потомство решения за пожарозащита и сигурност, с цел да запазим сигурността както на жителите в постройките, по този начин и на екипите за бързо реагиране ”, разяснява Вимал Капур, президент и изпълнителен шеф на Honeywell Building Technologies.

Според изследване на Международната асоциация на началниците на пожарните (IAFC) от 2017 година, извършено от „ Коалиция за по-безопасни здания ”, 56% от пожарните служби са имали проблем с вътрешносградните връзки по време на изключителна обстановка, оставяйки пожарникарите и другите спасяващи на процедура в невъзможност.

Вътрешносградните информационни системи като тези на Fiplex разрешават на реагиращите да останат свързани из цялата постройка, даже и да има неприятен клетъчен сигнал заради трудности като нискоемисионно стъкло, металически енергоспестяващи облицовки или прекомерно плътна арматура, в това число и в подземни зони като паркинги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР