56-годишен мъж от село Добротица, община Ситово, предаден на съд

...
56-годишен мъж от село Добротица, община Ситово, предаден на съд
Коментари Харесай

3 години и 4 месеца затвор за мъж, убил свой роднина

56-годишен мъж от село Добротица, община Ситово, предаден на съд от Окръжна прокуратура - Силистра за причиняване на гибел по несъобразителност след породена телесна щета, получи ефикасна присъда. Д.З. ще търпи наказване 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “ при общ режим. Той ще би трябвало да заплати и направените разходи поделото. Уважени бяха и гражданските искове на обща стойност 600 000 лв. на роднините на умрелия.

На 2 януари 2022 година, 47-годишен мъж бил открит на улица в село Добротица в безсъзнание. Той бил настанен неотложно за лекуване в болнично заведение, само че по този начин и не пристигнал в схващане. Няколко дни по-късно умрял. В хода на следствието по случая било открито, че последно жертвата се срещнал със собствен родственик, с който имали забранен спор. Помежду им зародил вербален спор, прераснал във физически конфликт. От събраните доказателства станало ясно, че 55-годишният тогава обвиняем нанесъл удар на своя родственик, в следствие от който той паднал на земята. При рухването обаче жертвата блъснал главата си мощно и, въпреки в началото да не дал тип, че е потърпевш съществено, по-късно положението му се влошило и довело до съдбовен край, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.  

Първоначално Д.З. бил притеглен към наказателна отговорност за ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс, само че резултатите от осъществените експертизи и разбори наложили преквалифициране на обвиняването. Така се стигнало до привличането му като обвинен за закононарушение по член 124, алинея 1, по отношение на член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. Решението на Окръжен съд - Силистра предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР