56-годишен граничен полицай е задържан, след като е установено, че

...
56-годишен граничен полицай е задържан, след като е установено, че
Коментари Харесай

Граничен полицай е задържан за пропускане на хора без зелени сертификати

56-годишен граничен служител на реда е арестуван , откакто е открито, че е взимал рушвет за пропускане на лица без зелени документи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ”. Това стана ясно по време на брифинг на Окръжна прокуратура-Русе, заяви NOVA.

„ За да пропусне лица без зелени документи и за това, че той не е насочвал хора за насрочване на тест за COVID-19 , е получил полза от 30 евро. Тези пари са открити при обиск, били са укрити в униформата му. В друга негова униформа в жилището му са открити още пари. В дома му са открити към 250 евро. Общата стойност на желание пари е към 400 евро ”, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

„ Преди няколко месеца СЗО уведоми за нов вариант на ковид , който се популяризира доста по-бързо от предходните и може да заразява и деца. Тогава се получи информация за български жители, които са били положителни, само че през по-голяма част от времето са били в чужбина. Беше открито, че тези лица или част от тях са влезнали през „ Дунав мост ” . По същото време получихме информация, че при тях има открити корупционни практики и се пропущат лица без документ и не се изискват проби ”, уточни комисар Христо Христов.

Разследването е било предоставено на следователи от Окръжна прокуратура-Русе. „ След това възложихме на Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи да извърши оперативни дейности, при които да се ревизира първичната информация. В следствие преценихме, че има налице задоволително доказателства и служителят на „ Гранична полиция ” беше арестуван ”, уточни още Христов.

Около 18:30 часа през вчерашния ден са постъпили данни за осъществено корупционно държание на чиновник на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ”. „ Бяха подхванати дейности по определяне и задържане на служителя директно след получена полза. Беше известена неотложно Окръжна прокуратура, бяха осъществени следствени дейности. В разследване на това са открити и конфискувани материални доказателства. Работата по случая продължава ”, уточни Христо Христов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР