559 бизнесмени, които са фалирали умишлено фирмите си, или са

...
559 бизнесмени, които са фалирали умишлено фирмите си, или са
Коментари Харесай

НАП продала имущество на стотици нередовни, за да си платят бизнес дълговете

559 предприемачи, които са банкрутирали съзнателно компаниите си, или са знаели за това, само че не са попречили да се случи, са се разделили с персонално имущество, което е продадено на търг, с цел да бъдат погасени задълженията на фирмите. Това е станало след инспекции и проверки от Националната организация за приходите (НАП), научи в. " 24 часа ".
Проверките са посочили, че въпросните хора имат огромно персонално благосъстояние, което даже се е нараснало макар банкрута на компанията им. Точно то е употребявано за погасяване на задълженията на фирмите им към държавния бюджет.
Продажбата на персонално имуществото поради фирмени задължения е категорично записана в Данъчно-осигурителния и процесуален кодекс. Като виновни с персоналното си благосъстояние лица там са записани с изключение на притежателите, също и членовете на надзорни, управителни и контролни препоръки, прокуристи и търговски представители. Така през 2019 година Национална агенция за приходите е завършила 559 проверки, при които е открила така наречен солидарна отговорност на трети лица, а в хазната от тяхното персонално имущество са влезнали 157 млн. лева
От приключилите през предходната година проверки 384 са били за определяне на солидарна отговорност, а при 177 са открити нарушавания при Данък добавена стойност.
Данъчните са упълномощили нови 453 нови проверки за търсене на такава отговорност. Очаква се те да приключат през тази година.
Според инспектори инспекциите на предприемачи, чиито компании са оповестени във банкрут, ще продължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР