555.55-каратов черен диамант, който изглежда все едно не е от

...
555.55-каратов черен диамант, който изглежда все едно не е от
Коментари Харесай

Диамант от Космоса: Уникалният скъпоценен камък отива на търг в Дубай


555.55-каратов черен елмаз, който наподобява все едно не е от този свят ще бъде пуснат на търг от „ Сотбис “ Дубай, написа Си Ен Ен. Редкият драгоценен камък, който беше кръстен от аукционната къща „ Енигмата” евентуално идва от Космоса след метеоритен конфликт от носещ диаманти метеорит, който се блъснал в Земята.

Натуралният многоъгълен елмаз е с величина, която е извънредно рядка. Експерти чакат той да се продаде за 6,8 милиона $.

Черните диаманти, още познати като диаманти „ Карбонадо “ са се основали сред 2,6 и 3,8 милиарда години и имат следи от азот и водород – детайли намирани в междузвездното пространство. Те също съдържат и осборнит - минерал действителен в метеоритите.



Никита Бинани, бижутерен експерт в „ Сотбис “ в Лондон, назова диаманта „ същински естествен феномен”. „ Продажбата му е неповторима опция да се сдобиете с едно от най-редките и най-стари галактически чудеса известни на човечеството”, сподели тя пред пресата в понеделник.

Формата на диаманта е въодушевена от признака длан Хамса от Близкия Изток - знак на защита, който значи пет на арабски. Темата от пет е обхванала целия камък съгласно акционер. Освен, че е 555.55 карата, той има и тъкмо 55 лица.

Черни диаманти са се продавали преди за цени, които минават 13,600 $ за карат.

Диамантът ще бъде пуснат на търг сред 3 и 9 февруари, а от аукционната къща обявиха, че ще одобряват и криптовалута като платежно средство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР