55-то издание на интернационалния филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия,

...
55-то издание на интернационалния филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия,
Коментари Харесай

Отлагат с месец кинофестивала в Карлови Вари заради пандемията |

55-то издание на интернационалния кино фестивал в Карлови Вари, Чехия, се измества с месец поради разрастващата се пандемия от ковид, съобщиха организаторите на събитието. 

Фестът ще се организира сред 20 и 28 август, вместо през юли, както беше планувано.

" Решението ни да предприемем тази стъпка беше взето, след консултация с специалисти и след деликатно обсъждане на настоящата обстановка. Надяваме се, че през идващите месеци броят на имунизациите ще нарасне доста, което ще помогне за преодоляването на пандемията. Това, от своя страна, ще ни помогне да проведем фестивала в Карлови Вари във формат, оптимално безвреден за нашите посетители. Разбира се, ние сме подготвени да съблюдаваме всички използвани разпореждания, " написаха уредниците на формалния уебсайт на събитието. 

Изпълнителният шеф на KVIFF - Кристоф Муча посочи, че преместването на датите на 55-то издание на фестивала не значи дълготрайна смяна на обичайния слот на фестивала в Карлови Вари. 

" 56-то издание на фестивала ще се проведе както всекидневно, което значи от 1 до 9 юли 2022 година “, добави той. 

През годините по аления килим на фестивала, основан от 1946 година, са преминали холивудски звезди като Ума Търман, Мел Гибсън, Робърт де Ниро, Джуди Денч.

Миналата година кинофестивалът в Карлови Вари беше анулиран поради пандемията, а по време на изданието му през 2019 година бяха излъчени 34 международни, осем интернационалните и шест европейски министър председатели. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР