55-ти ден на протести срещу правителството на Бойко Борисов и

...
55-ти ден на протести срещу правителството на Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Ден 55: До народното въстание остават броени часове

55-ти ден на митинги против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Традиционно жители се събират на площад ”Независимост ”. Остават блокирани трите основни кръстовища в центъра на София - пред Министерски съвет, пред Ректората на СУ и на ”Орлов ” мост.

19-20 часа: Основната тематика в софийските лагерите е утрешният митинг, който по проект би трябвало да бъде народен и да бъде през целия ден.

В протестния лагер през целия ден старателно се прави подготовка за утрешното „ огромно национално въстание “, както назовават утрешната демонстрация протестиращите.

Един от тях, който рисува със спрей върху фланелки надписи „ Мутри вън “ и „ Оставка “ е безапелационен

„ Да не си мислят, че ще докарват мандата си до дъно, тъй като до националното въстание остават броени часове. Много коли се движат към София - освен жандармерия, която видяхме, само че и жители, които наподобяват не доста мирни “

Утре митингът стартира в 8 часа сутринта преди началото на новата парламентарна сесия. Протестиращите чакат провокатори

Полицаи от цялата страна към този момент се струпват в центъра на София. На паркинга до катедралата „ Ал. Невски “ са ситуирани сили на полицията от Пазарджик, предава bTV. Жандармерия от Пловдив в позиционирана на бул. „ Дондуков “. По-рано бяха видяни жандармеристи и в региона на Министерството на спорта.

До през днешния ден в Столична община са подадени уведомителни писма за протестни дейности на 2 септември от придвижване „ Да България “, НГИ „ Системата ни убива “ и няколко физически лица, оповестиха от „ Московска “ 33 и приканиха жителите да заобикалят да минават в региона на пл. „ Независимост “ - Народното събрание 2, Министерски съвет и президентството.

Варна: Шествието довечера е с факли и се води от тъпани. За на следващия ден варненци приготвят автопоход в поддръжка на София. .
.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР