55 първолачета намериха място на трето класиране в Пловдив, а

...
55 първолачета намериха място на трето класиране в Пловдив, а
Коментари Харесай

На трети тур: 54 първолачета все още не са приети в пловдивс...

55 първолачета откриха място на трето класиране в Пловдив, а чакащи банкет към момента остават 54 хлапета от всички 109, които участваха в този тур.

„ Кампанията мина сполучливо. Въпреки че тази година децата са с 5% повече от миналата, има задоволително места “, разяснява зам.-кметът по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов. Той акцентира, че електронната система за банкет работи безпроблемно и икономисва доста време както на родителите, по този начин и на администрацията.

Тази година имаше прочут ропот против нея от родители, които бяха написали единствено едно мечтано учебно заведение и децата им не бяха признати в него. Те търсиха опция за среща със зам.-кмета и дори направиха протестна петиция.

По думите на зам.-кмета главен приоритет на Община Пловдив за началния стадий остава целодневното образование и откриването на нови места. Предстои да стартира строителството на новата постройка на ОУ „ Княз Александър I “, за която има обезпечено финансиране от страната и общината и се чака всеки миг да се разгласи процедура за избор на реализатор.

По-късно през тази година ще стартира и проектирането на нова постройка на ОУ „ Драган Манчов “. В момента двете съществени учебни заведения разделят здания надлежно с Хуманитарната и Математическата гимназии.

Обявените свободни места в трето класиране бяха 311 и макар огромния им брой, за некласираните деца желанията не съответстваха с опциите на учебните заведения. За класираните 55 деца следва записване в учебното заведение, в което са признати. Техните родители следва да показват нужните документи за засвидетелствуване на употребените критерии в период до 15 юли в това число.

Родителите на неприетите деца следва да подадат документи на място в учебните заведения, където има свободни места. С броя на останалите свободни места ще могат да се срещнат от данните в електронната система за банкет, където учебните заведения ще разгласяват настояща информация след 16 юли, когато е срокът за отразяване на записаните след трето класиране възпитаници. Очаква се понижаване в авансово избраните с учебния план-прием паралелки, което ще ограничи наличните свободни места.

При записване на всички класирани на третото класиране общият брой на записаните деца ще стане 3041.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР