55-метровата яхта на севернокорейския лидер Ким Чен Ун акостира в

...
55-метровата яхта на севернокорейския лидер Ким Чен Ун акостира в
Коментари Харесай

Жив е! 55-метровата яхта на Ким Чен Ун акостира във Вонсан

55-метровата яхта на севернокорейския водач Ким Чен Ун дебаркира в пристанището на крайбрежния му курорт във Вонсан, демонстрират нови сателитни изображения. Луксозната яхтата Принцеса 95, оценена на към 7 милиона $, се появи покрай вилата му.

Новите сателитни фотоси допускат, че той е жив и здрав, защото всеки път, когато една от лодките на Ким дебаркира до вилата през последната година, се удостоверява, че той е там, в това число и през май предходната година, когато той изчезна от очите на обществото за няколко седмици.

Спекулациите за здравето и местоположението на Ким избухнаха след невижданото му неявяване от празненствата на 15 април в чест на рождения ден на починалия му дядо и създател на Северна Корея Ким Ир Сен.
 
I've gone down another Kim Jong Un rabbit hole and find myself staring at satellite imagery of his compound in Wonsan, estimating the width of boat houses so I can figure out the size of his yacht underneath.

You can, too:
— Matt Stiles (@stiles)

Във вторник уебсайтът за мониторинг на Северна Корея NK PRO заяви, че комерсиалните сателитни фотоси демонстрират, че лодките, постоянно употребявани от Ким, са създали придвижвания, които допускат, че той или неговият антураж може да са в региона на Вонсан, написа Reuters, като се базира на отчет от американския план за мониторинг на Северна Корея North 38. 
 
Check out Kim Jong Un's Yacht -
— OffTheHookYachtSales (@OffTheHookYacht)

Длъжностни лица в Южна Корея и Съединените щати настояват, че е правдоподобно Ким да остане там, евентуално, с цел да избегне излагането на новия ковид и показват песимизъм, че има някакво съществено заболяване.

Те обаче напомнят, че здравето и местоположението на Ким са строго защитавана загадка, а и е мъчно да се получи достоверна информация от Северна Корея.
 
I have questions about his covered yacht berth.
— Lynn Fontana (@lyfontana)

Последният път, когато формалните медии в Северна Корея оповестиха за местонахождението на Ким Чен Ун, беше, когато той председателстваше среща на 11 април, само че тогава имаше съвсем ежедневни известия за него, писма и дипломатически известия.

Морският комплекс на Ким във Вонсан, на източния бряг на страната, е посипан с вили за посетители и се обслужва от частен плаж, баскетболно игрище и частна гара, съгласно специалисти и сателитни фотоси. Миналата година беше стартирано и построяването на писта за конна езда. 
 
Satellite images showing the recent movements of luxury boats suggest Kim Jong Un is in the coastal resort of Wonsan, according to experts who monitor his secretive regime
— SkyNews (@SkyNews)

Според специалиста по Северна Корея в американския център " Стимсън " Майкъл Мадън Вонсан е един от обичаните комплекси на Ким Чен Ун. Той съпоставя афинитета на Ким към мястото с желания от американския президент Доналд Тръмп курорт - Мар а Лаго във Флорида. Мадън счита, че Ким има към 13 огромни комплекса из цялата страна, макар че рядко употребява половината от тях. 

" Всички те са основани да служат като щаб на водача, тъй че всички са оборудвани за него, тъй че да ръководи страната ", сподели той.
 
The leader, is currently in seaside villa with a private beach, basketball court, a private train station, a horse riding track and a boathouse with Kim’s luxury yacht, the Princess 95.
— Open World Government (@World_Govern)

Вонсан е един от по-големите и по-добре проектирани комплекси, само че също по този начин има стратегическо местонахождение, което разрешава на Ким елементарно да пътува до други региони по крайбрежието или да се върне бързо до Пхенян в частния си трен или по специфична автомагистрала, предопределена за потребление единствено от фамилията на Ким или висшите чиновници.
  

Вонсан е и знак за властта на династията Ким. Именно там създателят на Северна Корея Ким Ир Сен в края на японското ръководство каца със руските войски с цел да завладяват страната. 

Според някои специалисти Вонсан е родното място на Ким Чен Ун, частично тъй като е прекарал ранните си години в фамилния замък там, макар че публично удостоверение къде е роден няма.

Японският готвач Кенджи Фуджимото, който е работил за Ким и е посещавал Вонсан, разказва младият Ким Чен Ун, играел баскетбол, карал джет ски  и си играл в басейна на комплекса.

По-късно фотоси демонстрират, Ким с американския баскетболист Денис Родман, когато звездата посети Северна Корея през 2013 година.
 
The only source I trust for confirmation of Kim Jong Un’s death is if Dennis Rodman posts a photo montage in remembrance
— mclive, mclaugh, mclovin (@marcuscardona)

Във Вонсан са извършени и някои от новите военни учения и ракетни проби на Ким, които той възобнови на фона на неналичието на прогрес в договарянията за денуклеаризация със Съединени американски щати и Южна Корея. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР