55-годишен шофьор с положителни резултати от полевите тестове за алкохол

...
55-годишен шофьор с положителни резултати от полевите тестове за алкохол
Коментари Харесай

Пореден пометен, чакайки на светофар в София: Ударът е бил с над 50 км/ч

55-годишен водач с позитивни резултати от полевите проби за алкохол и опиати провокира тежка злополука в София в нощта против неделя.

В опит да избяга от друго ПТП, провокирано от него, мъжът удря изчакващ на светофар автомобил. Един човек е в тежко положение.

„ Ударът е бил с над 50 км/ч. Моето съмнение е, че е над 80 км/ч. Катастрофите зачестяват. Зачестяват и случаите след шофиране с алкохол “, разяснява, Диана Русинова от „ Европейския център за транспортни политики “.

„ Само до момента в който стоим тук, мина автомобил с изгорен фар. Друг беше с доста висока скорост. Не, обществото не си взима поука. Живее с подправено чувство за безотговорност “, добави тя.

„ Става дума за пътни психопати. Това са хора, които имат усеща за безотговорност – използват алкохол и дрога “, уточни психиатърът доктор Веселин Герев.

„ Алкохолът дава нарушаване в пространственото усещане на душeвността, до момента в който всички останали психостимуланти водят до импулсивно държание. Това води до внезапното натискане на газта и неприятната ориентировка – липса за визията за отдалеченост и скорост “, добави той.

„ Прави усещане, че от ден на ден хора използват психоактивни субстанции. Много хора го вършат, с цел да може душeвността им да е бодра – естествените хора пием кафе “, акцентира Герев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР