55 фолклорни групи и 39 индивидуални изпълнители ще вземат участие

...
55 фолклорни групи и 39 индивидуални изпълнители ще вземат участие
Коментари Харесай

94 пеят и танцуват на Кенана през уикенда 

55 фолклорни групи и 39 самостоятелни реализатори ще вземат присъединяване в тазгодишното 55- то издание на събора „ Китна Тракия пее и танцува “. След едногодишно спиране поради пандемията м.г., тази съборът ще е два дни на сцените в парк „ Кенана “, на 15 и 16 май.

В първия ден съборът има конкурсен темперамент с участници от цялата страна,а в неделя ще звучат осъществявания на локални сформира. Община Хасково ще връчи златен, сребърен и бронзови медали в обособените категории.

Ново е журито. В него са младежи, международно известни реализатори, разяснява зам.-кметът Мария Вълчева. В журито са Даниел Спасов, национален артист и водещ на фолклорно предаване, сътрудника му Милен Иванов, хореографите Васко Димов и Златка Тимонова, етнографите Диляна Пецова и Розалина Гогова.

Площите в парк „ Кенана “ да окосени и обработени против кърлежи. Утре следва нова обработка. Пейките ще бъдат ситуирани на нужното разстояние, изясни зам.-кметът Динко Тенев. Мария Вълчева прикани да се съблюдават ограниченията за сигурност, дистанцията, а при скупчване на доста хора се употребяват маски.

При неприятно време съборът ще се организира на сцените на Младежкия дом и читалище „ Заря “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР