55 955 четвъртокласници се очаква да се явят на национално

...
55 955 четвъртокласници се очаква да се явят на национално
Коментари Харесай

МОН: Близо 56 000 четвъртокласници на национално външно оценяване

55 955 четвъртокласници се чака да се явят на национално външно оценяване по български език и литература и математика на 29 и 30 май , оповестиха от просветното министерство. В понеделник е изпитът по БЕЛ, на който учениците ще вземат решение писмен тест в границите на 60 минути. За деца със специфични просветителни потребности са планувани 30 минути повече .

И тази година пробата по български език и литература включва диктовка, записана на аудиофайл, езикови задания с избираем отговор, текст за четене с схващане и тестови задания към него, както и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор. Изпитът по математика е във вторник, 30 май. Както и предходни години пробата е от 25 задания , от които 18 с избираем отговор, 5 с къс свободен отговор, една задача с уголемен свободен отговор и една текстова задача с три подусловия.

Изпитите стартират в 10:00 часа , а учениците би трябвало да са по местата си в залата не по-късно от 09:45 часа. Пише се с писалка с черен цвят, а на изпита по математика могат да се употребяват линия, пергел и триъгълник .

Оценките от националното външно оценяване в края на IV клас са в точки и се вписват в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение. Максималният брой точки на всеки изпит е 100.

Резултатите ще бъдат оповестени до 9 юни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР