54% от офисите я изхвърлят, сочи проучване сред офисите у

...
54% от офисите я изхвърлят, сочи проучване сред офисите у
Коментари Харесай

Почти половината фирми предават хартия за рециклиране

54% от офисите я изхвърлят, сочи изследване измежду офисите у нас

Офисите са подготвени да дадат хартията си за преработване, в случай че преди този момент е предходна през шредер
(снимка: CCO Public Domain)

46% от компаниите предават употребяваната си хартия за преработване, останалите 54% я изхвърлят, а близо 60% не знаят, че с изключение на хартия, на преработване подлежат и други офис консумативи като маркерите, да вземем за пример, демонстрира изследване на Офисмарт, данни от което популяризира InfoGraffiti.

Въпреки че съвсем половината дали отговор компании декларират, че рециклират, капацитетът за вторично потребление на ресурсите и преработката им е по-голям. 94% от интервюираните са подготвени да дадат хартията си за преработване, в случай че преди този момент е предходна през шредер (48%) или имат контракт и гаранции за конфиденциалност от събиращата организация (46%).

Загубите за обществото и природата от това, че към момента незадоволително се рециклира у нас, са обилни. По данни на Българска народна банка, в страната се подписват близо 1 500 000 заема годишно. Ако всеки от тях е приблизително по 140 страници документи за двете страни, това значи 210 000 000 страници или 12 500 мъртви дървета, в случай че не се рециклира хартията единствено в този бранш.
още по тематиката
Опазването на персоналните данни е приоритет на всички компании и по тази причина е значимо те да изискват от компаниите, които събират отпадъците им, гаранция по какъв начин се унищожават те, поучават експертите от сектора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР