54-годишна китайка, осиновила 118 деца, получи 20 г. затвор. Ли

...
54-годишна китайка, осиновила 118 деца, получи 20 г. затвор. Ли
Коментари Харесай

Осъдиха на 20 г. затвор китайка, осиновила 118 деца

54-годишна китайка, осиновила 118 деца, получи 20 година затвор. Ли Йенся (Li Yanxia) беше приета за отговорна за изнудване, машинация, имитация и нарушение на публичния ред, написа Би Би Си.
Йенся, наричана още „ Майката на любовта”, получи и санкция от 388 000 $. Освен на нея, обвинявания бяха повдигнати на още 15 души, в това число и на колегата ѝ. Той получи 12 години и половина затвор, както и сурова санкция, предава Би Ти Ви.
Китайката основава сиропиталище, в което приютява повече от 100 деца. Съдът разгласи, че дамата е злоупотребила с въздействието на сиропиталището, както и с добитите средства за построяването му. Целта е била да придобият забележителна икономическа полза.
В обвиняването се показва, че Ли е карала някои от децата в дома да лягат пред камиони, работещи на строителни обекти. След това тя изнудвала фирмите.
Разследването разкрило, че китайката правила незаконна активност от 2011 година насам. Освен това разполагала с 20 млн. китайски юана (2.9 млн. долара) в банковите си сметки и била притежател на първокласни марки коли.
Присъдата провокира голям брой реакции измежду онлайн потребителите, доста от които преди са дарявали за сиропиталището.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР