54-годишна жена бе осъдена за търговия със стоки, имитиращи известни

...
54-годишна жена бе осъдена за търговия със стоки, имитиращи известни
Коментари Харесай

Осъдиха жена продавала ментета на известни марки на к.к.Златни пясъци

54-годишна жена бе наказана за търговия със артикули, имитиращи известни марки. Това оповестиха пт пресцентъра на съда за Varna24.bg.

За осъщественото закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност на подсъдимата беше наложено наказване от 8 месеца " пробация “. Наказанието бе наложено по силата на реализирано в правосъдна зала съглашение.

На 10 юли 2019 год., при осъществена инспекция в търговски обект в курортен комплекс " Златни пясъци “ – магазин, стопанисван от компания на подсъдимата, се открива предложение за продажба на портмонета, чанти, колани, шапки и слънчеви очила, носещи знаци със запазените марки на общо 16 международно известни търговски компании, без единодушието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина на подсъдимата артикули, са сходни с тези на предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите с истинските марки.

Общата стойност на инкриминираните артикули е за близо 72 000 лв..

54-годишната жена е неосъждана. Веществените доказателства – предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и предават за заличаване. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР