54-годишен криминално проявен софиянец, превозващ седем сирийски бежанци, е задържан

...
54-годишен криминално проявен софиянец, превозващ седем сирийски бежанци, е задържан
Коментари Харесай

Каналджия опита да прегази граничар край Черноморец, задържаха го след преследване

54-годишен престъпно проявен софиянец, пренасящ седем сирийски бежанци, е арестуван през днешния ден в региона преди разклона за Черноморец от чиновници на „ Гранична полиция “ – Бургас след малко гонене, оповестяват от Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Около обяд чиновници от Граничен полицейски наряд, ситуиран към асфалтовата база край Маринка, подали сигнал със „ стоп “-палка на лидера на л.а. „ Мерцедес “, с видинска регистрация, който не се съобразил с полицейските разпоредби, подал газ към чиновниците на реда, пробвайки се да ги прегази и увеличавайки скоростта си, се присъединил в близката детелина. Вместо към Бургас обаче лидерът поел в посока Созопол, като е последван от граничния екип.

Подаден е сигнал до втори екип на „ Гранична полиция “, намиращ се в региона на парк „ Росенец “, който съумял да спре в региона на кръстовище „ Атия “ нападателно шофиращия и грозящ живота на пътуващите към Созопол цивилни коли „ Мерцедес “. Единият от граничните служители на реда се доближил към л.а. „ Мерцедес “, само че лидерът му още веднъж подал внезапно газ, насочил се към служителя, пробвайки се да го прегази и потеглил към Черноморец.

Граничарят възпроизвел със служебния си револвер в посока на автомобила изстрел със стоп-патрон с цел да прекрати тръгването му. Изстрелът нарушил целостта на шофьорския прозорец, само че все пак лидерът на „ Мерцедеса “ потеглил и e обезвреден на към 200 м. преди разклона за Черноморец / при счупването на шофьорския прозорец софиянецът получил леки повърхности пострадвания в региона на лявата ръка / прегледан е на място от екип на „ Спешна здравна помощ “/.

В купето на автомобила са открити седем мъже, незаконно минали границата на България, самоопределили се, като сирийци. Същите са арестувани и отведени в помещението за арестувани лица към Гранично полицейско ръководство - Бургас.

Установена е самоличността на лидера на автомобила – това е 54 годишен престъпно проявен мъж от София. Констатирано е, че същият е недееспособен лидер / с отнета шофьорска книжка/, заради което регистрационни номера на л.а. „ Мерцедес “ са свалени. Софиянецът е тестван за приложимост на алкохол от чиновници от „ Пътна полиция “ при Районно ръководство - Созопол, като дрегера дал негативна проба. Мъжът отказал тестване за приложимост на наркотични субстанции и е арестуван е за период от 24 часа. Установено е, че две седмици по-рано, още веднъж на Бургаска територия, 54 годишния престъпно проявен мъж отказал да бъде тестван за приложимост на наркотични субстанции или техните аналози. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР