54,3 процента от българите са доволни от икономическия климат и

...
54,3 процента от българите са доволни от икономическия климат и
Коментари Харесай

Над половината от българите доволни от управлението и икономиката на страната

54,3 % от българите са удовлетворени от икономическия климат и благоприятни условия в България. Това сочат данни от изследване на " Барометър България ", извършено от 9 до 13 януари т.г. измежду 873 души посредством телефонно изявление и със лично финансиране.
Изследването измерва  удовлетвореността на българите от икономическото положение на страната, тяхното персонално положение, както и електоралните им настройки. Според 35,7 % от интервюираните, икономическата обстановка в България е отрицателна, а 10 % не могат да преценяват.

За сметка на това, близо две трети са недоволни от персоналното си финансово положение или най-малко считат, че може да бъде и по-добра - задоволени от личните си приходи са 34,7 %, а 59,7 ги правят оценка като незадоволителни. Относително дребен е делът на интервюираните, които нямат мнение или им е мъчно да преценяват позицията си по този въпрос - 5,6 %. Преобладаващо отрицателните настройки за персоналното финансово богатство са обичайни за нацията ни, прецизират създателите на проучването.
Общата положителна оценка за икономическото развиване на България намира отражение и върху политическите пристрастия.
Електоралните настройки на интервюираните не търпят обилни промени по отношение на последното изследване на " Барометър България " през декември м. година като упрвляващата коалиция резервира преднина по степен на доверие. Ако изборите бяха през днешния ден, в Народното събрание сигурно попадат четири обединения. Преизчислените данни от деклариралите, че ще гласоподават демонстрират, че водеща политическа мощ остава ГЕРБ с 35,5 % поддръжка, следвани от Българска социалистическа партия с 28,2.

Третата позиция е оспорвана от Движение за права и свободи и " Обединени патриоти " с по 11 % утвърждение, показват от " Барометър България ". Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3,6 % от интервюираните, а " Демократична България " все още разчита на 3,2 % поддръжка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР