53 тела на загинали са открили спасителите на мястото на

...
53 тела на загинали са открили спасителите на мястото на
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите в пожара в Кемерово, огънят е потушен

53 тела на починали са разкрили спасителите на мястото на пожара в комерсиалния център " Зимна вишна " в съветския град Кемерово. Огънят е сподавен и е почнало претършуване на отломките. Вече са арестувани четирима души, измежду тях е и наемателят на помещението, от където е тръгнал огънят, заяви ТАСС.
Пожарната сигнализация не се е присъединила. Сътрудниците на комерсиалния център е трябвало сами да осведомят посетителите. Така хората са се оказали изолирани от изходите и някои са скачали през прозорците или са се качили на покрива на постройката, откъдето са ги спасявали пожарникарите. Само преди седмица е имало учения за евакуация в същия търговски център.
" Една жена пристигна и сподели, че има пожар. Никой не ни помагаше. Хората скачаха през прозорците. Излязохме без облеклата на открито. Не ни беше до тях. Имаше деца. Много хора имаше ", споделя жена, избавила се от огъня.
Властите оповестиха, че за всеки умрял ще бъде изплатен по един милион рубли обезщетение, заяви meduza.io.
" Трагедията в комерсиалния център е сигнал за бизнеса и контролно-надзорните органи ", съобщи заместник-председателят на комисията по опазването на здравето в държавната Дума Николай Говорин.
" В търсене на облага, постоянно ръководителите на сходен бизнес не помнят за най-важното - сигурността на хората... А това би трябвало да е приоритет ", добави още той.
" Огнището е от стая с батут. Предварителната версия е, че едно от децата е имало запалка, това е предварителната версия, точно от тази стая с батута е почнало горенето на дунапрена, тъкмо в басейна с дунапрен, който просто е избухнал като барут ", описа пред публицисти по-рано Владимир Чернов - заместител на губернатора на региона.

Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР