525 са постъпилите сигнали за деца в риск на територията

...
525 са постъпилите сигнали за деца в риск на територията
Коментари Харесай

525 са постъпилите сигнали за деца в риск във Варна

525 са постъпилите сигнали за деца в риск на територията на Дирекция " Социално подкрепяне “ – Варна за първото полугодие на 2018 година.

Това сподели за " Фокус “ Анна Конукова, началник на отдел " Закрила на детето “ към Дирекция " Социално подкрепяне “ – Варна.

" Седем е общият брой на сигнали за принуждение над деца, по които е прибавен Координационният механизъм за взаимоотношение при работа при положение на деца, жертва или в риск от принуждение и за взаимоотношение при спешна намеса. В съпоставяне със същия интервал на 2017 година броят на сигналите е съвсем същия ", добави Анна Конукова.

" Анализирайки месечните данни за броя на сигналите, може да се направи умозаключение, че броят не варира в необятни граници, а е към 80-90 сигнала приблизително за месец ", означи Анна Конукова. Само по към 15% от получените сигнали, след направената оценка на риска за детето, се подхващат ограничения за протекция. През миналото полугодие след инспекция на получените сигнали за 72 деца са подхванати ограничения за протекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР