52 състезатели от цяла България и от Сърбия участваха в

...
52 състезатели от цяла България и от Сърбия участваха в
Коментари Харесай

Сашо Николов спечели шахматния турнир Найден Войнов във Видин

52 състезатели от цяла България и от Сърбия участваха в 18-ото издание на двудневния шампионат по шах Мемориал "Найден Войнов ", който е отдаден на духовния празник на Видин- Димитровден. Най-младият участник бе едвам на 8, а най-възрастният- на 82 години.
Турнирът завоюва интернационалният занаятчия и постоянен участник в мемориала- Сашо Николов. Втори остана Мирко Йович от Сърбия, а на трето място се класира майсторът на спорта и треньор във видинската шахматната школа Ивайло Тодоров.
"Винаги ми е било прятно, когато пристигам на Мемориал "Найден Войнов " във Видин, тъй като градът е прекрасен, имам и доста другари, атмосферата е приятна, спокойна, тъй че имам всички учредения за удовлетворение. Доволен съм и че завоювах шампионата, бил съм победител и в предишното, само че ми е прелестно, че още се държа, към момента сполучвам да подкрепям форма. ", сподели спечелилият Сашо Николов.
Всички участници получиха предметни награди- шахматни раници от Георги Павлов- ръководител на ШК "Ан Пасан " /София/- клубът съорганизатор на събитието, който обезпечи и половината награден фонд.
От учениците премия за първо място до 12 клас взе възпитаникът на ГПЧЕ "Йордан Радичков " Радостин Бушев, следван от Калоян Тодоров от Русе и Светослав Атанасов от ПМГ "Екзарх Антим I ". В групата до 8 клас най-силно се показа Георги Игнатов от Враца, на второ място се класира Захари Виденов от ПМГ Видин, а трети остана Алекс Ангелов от ОУ "Иван Вазов ". При най-малките до 4-и клас първо място завоюва 9-годишният Никола Кънов, следван от второкласниците Емил Борисов и Цветана Обесникова от СОУ "Цар Симеон Велики ".
"Определено съм удовлетворен от тазгодишния трунир. Получи се доста забавен и доста мощен шампионат със състезатели, които обичайно участват- и от Монтана, и от Видин, и от Враца, от София, Пловдив, Русе, както и от прилежаща Сърбия. Турнирът мина в дух на съгласие и феърплей. В последна сметка най-силните завоюваха! ", изясни ръководителят на ШК "Найден Войнов " /Видин/ Евтим Стефанов.
За учениците в област Видин предстоят серия шахматни шампионати, които ще се организират вторник, сряда и събота в края на всеки месец във възрастовите групи до 2, 4 и 12 клас. Тренировки в шах школата в Бизнес инкубатора се организират всеки ден от понеделник до петък от 15 ч за начинаещите и от 17ч за напредналите възпитаници без ограничаване във възрастта. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР