52-годишна жена от Пловдив e с тежки травми след падане

...
52-годишна жена от Пловдив e с тежки травми след падане
Коментари Харесай

Жена пострада сериозно на Небет тепе в Пловдив

52-годишна жена от Пловдив e с тежки контузии след рухване на Небет тепе. Докато лекарите вършат всичко по силите си, с цел да ѝ оказват помощ, околните на потърпевшата излязоха с апел към общината, теренът да бъде обезопасен. В момента влизането на Небет тепе е неразрешено поради огромните ремонтни действия, които текат там.

Инцидентът е станал броени дни преди регионът да бъде затворен, поради плана " По крепостните стени на Филипопол ". Златин и Екатерина Попови се прибрали от Англия, където работят и живеят и решили да прегледат нощен Пловдив точно от Небет тепе.

" Жена ми се подхлъзна и падна от пет метра височина. Долу мястото не е почистено, има остри камъни, има израснали, съвсем като дървета, израснали растения, които в действителност предизвикаха една от вредите на жена ми ", изясни Златан Попов - брачен партньор на потърпевшата жена.
Веднага потърсили помощ на телефон 112.

" Идват кола за спешна помощ, пожарна да я изтеглят. Един месец беше в интензивното, в този момент е в неврохирургията с заплаха в никакъв случай да не проходи, просто провалите по тялото ѝ са доста огромни ", сподели Гинка Попова - свекърва на потърпевшата жена.
Близките на дамата укоряват локалната администрация за станалото, тъй като съгласно тях теренът не е бил обезопасен, заяви Българска национална телевизия.

" Няма обикновени предпазни ограничения, с цел да се предпазят жителите. Примерно мрежа може да се сложи, която не е толкоз комплицирано оборудване, парапет, осведомителна табела, някаква табела, да има осветеност ", разяснява брачният партньор.
В момента влизането на Небет тепе е неразрешено защото се работи по облагородяването му. След ремонта, мястото ще бъде обезопасено, дават обещание от общината.

" Няма да има заплаха към този момент, както сега има – водохранилището и някои други дупки, които са запълвани с камъни във времето, всичко това ще бъде експонирано и безвредно ", сподели Таня Петкова – община Пловдив.

В плана е планувано още да има ажурни огради на крепостните стени.

" Гражданите няма да имат достъп да се качат, както до момента, да стоят и да вървят по крепостните стени, само че няма да е стеснен достъпът до самото Небет тепе ", посочи Петкова.

До края на идната година обаче, мястото остава затворено. От общината приканват хората да не минават металните ограждения по време на ремонтните действия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР