511 милиона евро. Толкова ще получи като заем България по

...
511 милиона евро. Толкова ще получи като заем България по
Коментари Харесай

Най-малко пари предложи ЕС на Унгария и България

511 милиона евро. Толкова ще получи като заем България по инструмента SURE на Европейския съюз. Той би трябвало да подкрепи работещите при частична трудова претовареност. България и Унгария получават минимум пари по този инструмент, като страната ни се подрежда на предпоследно място.
511 милиона евро в поддръжка на българската стопанска система ще бъдат отпуснати, с цел да може страната ни да се оправи с неподходящите последици от коронакризата.

По инструмента ще бъдат отпуснати средства от малко над 90 милиарда евро, а от него ще могат да се възползват 18 държави-членки. Подкрепата се дава под формата на преференциални заеми. Те са планувани за справяне с неочакваните нараствания на обществените разноски за опазване на заетостта.

Инструментът работи от края на септември. Към 17 ноември помощ от 14 милиарда евро към този момент е била изпратена до Италия, Испания, Гърция, Хърватия, Литва, Кипър, Словения, Малта и Латвия. Най-големи помощи получават Италия (над 27 милиарда евро), Испания (над 21 милиарда евро) и Полша (над 11 милиарда евро).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР