51 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация

...
51 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация
Коментари Харесай

ЦИК: 51 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за местните избори

51 партии и 8 обединения са подали документи за регистрация за локалните избори. От тях 29 партии и 8 обединения към този момент са регистрирани. Това съобщи заместник-председателят на ЦИК Росица Матева по време на постоянния брифинг на Централната изборна комисия по отношение на организацията на локалните избори на 29 октомври, съобщи кореспондент на " Фокус “

" За съпоставяне през 2019 година общо подадени документи за регистрация са били 64 партии и 8 обединения, като от тях са позволени 57 партии и 7 обединения. През 2015 година са били регистрирани 71 партии и 3 обединения от подали документи 81 партии и 3 обединения. В утрешния ден могат да се подадат документи за регистрация на още партии и обединения ", сподели Матева.

Матева изясни, че организацията на изборите върви обикновено, а ЦИК към този момент е назначил всички 265 общински изборни комисии и те са стартирали своята активност от девети септември.

ЦИК ще изпрати окончателния лист с всички регистрирани партии и обединения на 14 септември. Крайният период за регистрация е до 17 часа на следващия ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР