51-годишен мъж е задържан, след като не изпълнил полицейско разпореждане

...
51-годишен мъж е задържан, след като не изпълнил полицейско разпореждане
Коментари Харесай

Задържаха 51-годишен, заплашил с нож пътни полицаи в Силистра

51-годишен мъж е арестуван, откакто не извършил полицейско предписание и заплашил с нож автоконтрольори от бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР-Силистра. Подробности за случая бяха оповестени през днешния ден на брифинг с присъединяване на окръжния прокурор Ивелин Чафаланов, регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи старши комисар Мартин Недялков и наблюдаващия прокурор и административен началник на Районната прокуратура Веселина Милушева.

На 03 ноември към 21:00 часа по ул. „ Рашко Блъсков “ в село Калипетрово, отзовавайки се на сигнал за рисков участник в пътното придвижване, автоконтрольори подали знак за прекъсване към 51-годишния, който бил зад кормилото на лек автомобил „ Рено “ с френски регистрационни табели. Вместо да се подчини, мъжът ускорил и даже блъснал с огледалото на колата си единият от служителите на реда, след което спрял пред частен парцел, негова благосъстоятелност, по същата улица.

Той влезнал в къщата и излязъл оттова с ориентиран нож, пресрещайки последвалите го полицейски чиновници, като отправял закани за ликвидиране. Мъжът, който бил във очевидно нетрезво положение, траял със заканите към изтеглилите се на улицата служители на реда и с цел да го възпре единият от тях създал изстрел със стоп патрон в посока към земята и краката на нападателя.

Междувременно на адреса пристигнали трима чиновници на група „ Охрана на публичния ред “ и вследствие на подхванатите от тях дейности ножът бил конфискуван, а мъжът арестуван. Той отказал да бъде пробван с механически средства за съществуване на алкохол и упойващи субстанции, както и да даде кръвна проба за химичен разбор, каквато по-късно е взета наложително след позволение на дежурен арбитър. При осъществен медицински обзор върху меката тъкан на левия му крайник била открита лека рана и след направена превръзка бил освободен.

Според окръжния прокурор Чафаланов с помощта на бързата реакция на полицейските чиновници не е позволено казусът да ескалира, а след намесата на Районната прокуратура са осъществени всички нужни процесуално-следствени дейности и причинителят е арестуван. Предстои с разпореждане на наблюдаващ прокурор първичното му 24-часово задържане да бъде продължено до 72 часа.

По случая е формирано следствено дело по чл.269, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР