51,095 кг хероин задържаха митнически служители на Дунав мост -

...
51,095 кг хероин задържаха митнически служители на Дунав мост -
Коментари Харесай

Задържаха 51 кг. хероин на Дунав мост - Видин, укрити в тайник на автомобил

51,095 кг хероин задържаха митнически чиновници на Дунав мост - Видин , оповестява Агенция " Митници ". Наркотикът е бил укрит в тайници на лек автомобил.

Около 23,30 ч. на 16.06.2022 г, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин е спрян за инспекция лек автомобил, пътуващ за Западна Европа. Шофьорът и неговият сателит декларирали, че не транспортират акцизни артикули или такива, неразрешени от закона.

При рентгеновата инспекция митническите чиновници забелязали зона с нараснала компактност под предния ред седалки. Автомобилът е бил въведен в халето за щатeлна митническа инспекция, при която в него е било установено съществуване на двоен под. След демонтирането на предната дясна седалка е било открито съществуването на тайник.

В него, зад сгънати сив и черен сак, са били открити голям брой бели пакети, опаковани с транспарантно тиксо със залепен върху тях книжен етикет с черно графично лого на орел. Под шофьорската седалка митническите инспектори са разкрили още един тайник, цялостен със същите бели пакети. При осъществения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Иззети са общо 100 пакета, съдържащи 51,095 кг високонаркотично вещество хероин.

Водачът на автомобила - 48-годишният Т.К., е бил притеглен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвинен и арестуван. Извършеното действие е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът планува наказване " отнемане от независимост " за период от 10 до 15 години и " санкция " в размер от 100 000 лв. до 200 000 лв..

Днес, 20.06.2022 година, по искане на Окръжна прокуратура - Видин съдът взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения. Съдът одобри доводите на прокуратурата, че на този стадий от досъдебното произвеждане от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на закононарушението. Налице е действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Видин.
 Заловиха чужденци с над 5 кг хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Калотина “
Заловиха чужденци с над 5 кг хероин на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Калотина “

Образувано е досъдебно производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР