5000 лева глоба по Закона за закрила на детето ще

...
5000 лева глоба по Закона за закрила на детето ще
Коментари Харесай

5000 лв. глоба за шеф на дискотека заради 6 деца в нея

5000 лв. санкция по Закона за протекция на детето ще би трябвало да заплати шеф на дискотека в Девин, тъй като е позволил в нея шестима малолетни в дребните часове на денонощието.
Глобата му е наложена след инспекция на полицията и представители на отдел " Закрила на детето " на 20 януари тази година след 1 часа през нощта.
При инспекцията намерили двама малолетни от Девин и четирима от село Грохотно без компаньон. Четири от момчета били на 15 години, едно на 14 години и едно на 17 години. На масата им имало бутилка водка.
Полицаите попитали сервитьорката за какво е сервирала алкохол на малолетни. Обяснението й било, че тя не е предполагала, че са малолетни, защото на входа на нощното заведение влизащите били проверявани.
Хлапетата били отведени в Районното ръководство на полицията в Девин, където по-късно се появил юноша, който декларирал, че е компаньон на момчетата от Грохотно.
Потърсени по телефона родителите им отрекли да са упълномощавали някого за техен компаньон. Оказало се, че никой от родителите не знае къде сега е детето му. На родителите им били формирани актове от по 300 лв..
Пред служителите на реда момчетата споделили, че пред дискотеката се разбрали с пълнолетния им другар да им стане компаньон. И го записали в тетрадката на входа. Той влезнал с тях и си поръчал бутилка алкохол, а те – безалкохолни. После той отишъл някъде и те си налели в чашите по малко водка.
Теорията на придружителя е, че той бил с тях, само че отишъл на бара да се види с другари, тогава пристигнали проверяващите.
Шефът на дискотеката апелира наказването пред Районния съд в Девин, само че и там потвърдиха санкцията. В претекстовете си те сочат, че наложеното му наказване е в минималния по закона размер при условия на повторност, защото в границите на една година имал наложени и други санкции за същото нарушаване.
Решението предстои на обжалване в Административния съд в Смолян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР