500 лева парична награда и грамота ще получи горският стражар

...
500 лева парична награда и грамота ще получи горският стражар
Коментари Харесай

500 лв. награда и грамота за горския, намерил малкия Мехмед

500 лв. парична премия и грамота ще получи горският жандарм Муртаза Клечов, който откри 2-годишния Мехмед от Якоруда. Това разгласи шефът на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов, представен от bTV.

Детето изчезна мистериозно, до момента в който играело пред дома си. Беше проведена огромна акция по неговото търсене.

Часове по-късно беше открит в прилежащо село на километри от вкъщи си. То се намирало в село Бунцево. Все още не е ясно по какъв начин Мехмед е стигнал до там.

По думите на Муртаза момчето било босо, без чорапи и обуто в розови панталони. Според служител на реда, работил по издирването, няма престъпен детайл в тази ситуация към този момент.

Горският чиновник ще бъде награден за проявените човечност и достойнство.

П-рано през днешния ден дядото на детето съобщи, че то е към момента уплашено и не е разказало по какъв начин е стигнало толкоз надалеч.

Бащата Зия Юркин обаче беше безапелационен, че няма по какъв начин Мехмед да е изкачил самичък стръмния скат по директната пътека и да се озове на мястото, където е открит, тъй като теренът е доста сложен за малко дете. Това допусна горският, който го откри, като посочи, че дистанцията по директния път е към 2 км. Близките считат, че момченцето е било качено на кола по пътя и отведено до това място, което е на към 20 км от Якоруда.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР