500 кг кокаин са открити на кораба Верила. Това съобщи

...
500 кг кокаин са открити на кораба Верила. Това съобщи
Коментари Харесай

Българските власти: 500 кг кокаин са открити на кораба Верила

500 кг кокаин са открити на кораба " Верила ". Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов на конференция в Министерския съвет.

Екипажът е от 17 български жители и един украинец. Корабът, благосъстоятелност на Параходство " Български морски флот ", се намира в ирландското пристанище Фойнс.

" Имаме информация, че са арестувани, желае се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български ", добави министърът.

Ирландските управляващи са поискали информация от Министерство на вътрешните работи за самоличността на арестуваните.

По случая работи и Министерството на външните работи, съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

Посолството ни в Дъблин е поискало още през вчерашния ден информация от ирландските управляващи по случая. Към момента публична информация няма, защото протичат оперативни дейности, оповестяват още от Министерство на външните работи.

" Параходство Български морски флот “ АД изпрати публична позиция.

Ето какво гласи тя:

Към сегашния миг „ Параходство Български морски флот “ АД не разполага с информация от ирландските управляващи във връзка със арестувания транспортен съд. Известно ни е само, че се организира профилирана полицейска акция по претършуване на кораба във връзка със подозрения за присъединяване му в наркотрафик.

Ако това бъде потвърдено по съответния подобаващ ред, то ще съставлява тежко закононарушение и в същото време жестоко тъпчене на полезностите, вътрешните правила, политики и процедури на „ Параходство Български морски флот “ АД, което е сдружение със 131-годишна история и с безупречна известност в интернационалното комерсиално мореплаване.

Ръководството на „ Параходство Български морски флот “ АД ще окаже цялостно подпомагане на всички способени управляващи и органи за откриване на обективната истина, като се надява във връзка с отговорните лица да бъде приложена цялата суровост на закона и те да изтърпят съответните наложени санкции.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР