500 хил. лв. са инвестирани само през тази година в

...
500 хил. лв. са инвестирани само през тази година в
Коментари Харесай

Нанков: Има обратна пропорционалност между качеството на пътищата и пътнотранспортните произшествия

500 хиляди лева са вложени единствено през тази година в пътния сектор Ловеч - Ябланица, който е и един от най-хубавите републикански пътища от позиция на сигурност и инфраструктура. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след срещата в Министерски съвет, свикана незабавно от премиера Борисов във връзка зачестилите произшествия в правата Ловеч-Ябланица.
„ Контролните механизми, които и понастоящем действат, по никакъв метод не може да кажем, че не са ефикасни, в противен случай. Но виждам противоположна пропорция сред качеството на пътната инфраструктура и честотата на пътнотранспортните катастрофи. Пътят София - Варна, в сектора на област Ловеч от село Сопот до разклона Ловеч - Троян - с. Ябланица е главно ремонтиран през 2015 година Това е един от най-хубавите републикански пътища в страната от позиция на пътна сигурност и инфраструктура. Само тази година за полагане на маркировка, ограничаващи системи, мантинели, знаци, за изчистване на шубраци, дерета, по-добра видимост на пътя са вложени 500 хиляди лева, разяснява Нанков, представен от организация „ Фокус “. Той посочи, че за годините, през които е осъществено по-добро качество на пътя, са нараснали и тос проценти даже в пъти тежките пътнотранспортни катастрофи, в това число и жертвите.
„ Още не са завършили следствените дейности, само че в тези хипотези се приказва в действителност за човешка неточност, неправилни изпреварвания на в действителност пътна инфраструктура, която дава отговор на всички модерни условия, особено в този сектор. Трябва да си дадем ясна сметка, че тук въпреки всичко приказваме за републикански път, като през последните 15 години трафикът по него е повишен с над 70%, а тежкотоварният съвсем три пъти, което е един от факторите да ни дава съображение непрекъснато да форсираме и да работим с оптимални старания за бързо пускане на действителната реализация на автомагистрала „ Хемус “, сподели още Николай Нанков.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР