50 заразени с коронавирус за денонощие отчита Националния оперативен щаб.

...
50 заразени с коронавирус за денонощие отчита Националния оперативен щаб.
Коментари Харесай

50 нови случая на Covid-19 отчита щабът

50 инфектирани с ковид за денонощие регистрира Националния действен щаб. 20 от новоустановените са настанени в лечебни заведения. 38 са откритите нови пациенти по отношение на справката на Министерство на здравеопазването от през вчерашния ден 17 часа.

Общият брой на инфектираните с Covid-19 у нас е 1437. 1134 са дейните случаи. 13 са новите случаи в София, 11 са в Пловдив, 10 - Видин, в Плевен - осем, Сливен - трима, Враца - двама, Хасково, Ямбол и Благоевград по един нов пациент.

Две семейства в село Брестовица са инфектирани и са под карантина. Заразата е поради завръщане от чужбина.

Пет нови медици са инфектирани. Така общият брой на инфектираните медици към този момент са 155. Постоянен остава процентът от 11% на инфектирани медицински лица. Трима от новите случаи са в " Пирогов ", една сестра в Плевен и във Видин една акушерка.

243 към този момент стават случаите на излекуваните хора с ковид.

Три лица са умряли за денонощието и по този начин жертвите на вируса у нас стават 61. И тримата са били със съпътстващи болести.

В момента 39 са пациентите, които са в лечебни заведения и в интензивни отделения.

Генерал Венцислав Мутафчийски уточни, че има заплаха за действието на болничното заведение във Враца и по тази причина се набират доброволци, които да оказват помощ на медиците там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР