50-то Народно събрание се захвана с проектокабинета на Росен Желязков,

...
50-то Народно събрание се захвана с проектокабинета на Росен Желязков,
Коментари Харесай

Росен Желязков представи кабинет без мнозинство и без тропане по масата

50-то Народно заседание се захвана с проектокабинета на Росен Желязков, импортиран с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. В пленарна зала участват президентът Румен Радев, служебното държавно управление на Димитър Главчев, членове на Конституционния съд, представители на правосъдната власт, представители на академичната общественост, на духовната общественост и новоизбраният български патриарх Даниил.

Депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова показа биографията на претендента на ГЕРБ за министър председател - Росен Желязков. Росен Желязков има нравствени и морални качества, диалогичност и работа в екип. Ако бъде подсилен за министър-председател, той ще бъде заслужен министър председател на България, безапелационна бе Петкова.

От своя страна Росен Желязков като претендент за министър председател с първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление показа структурата и персоналния състав на Министерския съвет. В словото си Желязков съобщи, че препоръчаното от негово държавно управление има за задача да възвърне ефикасното ръководство, с цел да се преодолеят 3 недостига - недостиг на правоприлагането, недостиг на доверието и недостиг на целеполагането. Желязков увери, че ще спре войната сред институциите и фрагментиране на обществото на твърди партийния ядра, които са на пътя да трансформират политическата рецесия в рецесия на демокрацията.

По думите му обществената легитимация е в основа на стабилната власт у нас. Гражданите утвърждават или не утвърждават дейностите на властта посредством присъединяване или не в такива обществени дейности, какви са изборите. От началото на демокрацията в България са извършени 15 парламентарни избори, като от тях 4 са постоянни. Кредитът на доверие стартира с 83% присъединяване на гласоподавателите в изборния развой, с цел да стигне до 34% през последните избори. През 2021 година е белязана с 4 избора - три парламентарни и едни президентски. Средно през последните 3 години в България се организират избори на всеки 6 месеца, заключи Желязков. Всичко това докара до дезинтересиране на обществото, което няма доверие да дава доверие, посочи той.

Пред нас има 2 пътя за развиване - пътят на разделянето, който е елементарен, само че другият е сложен, тъй като пътят на единението постоянно е сложен, само че го изискуем, поради главните задания за благоденствие на страната пред народа. За превъзмогване на наклонност предлага образуване на държавно управление с явен политически мандат за отбрана на националните ползи за принадлежността на България към европейската ценностна система, Европейски Съюз и НАТО.

" Представих структурата и състав на Министерски съвет без болшинство - нито политическо, нито плаващо. Този кабинет ще ръководи като държавно управление на малцинството и ще организира политики за минимизиране на вредите досега и към обществено-икономическо развиване ", изясни Желязков. Правителството е подготвена да посвети политики в образованието за учениците с главен фокус учителите и инфраструктурата - дуално обучение, битка със сивата стопанска система. Кабинетът Росен Желязков ще се заема с безработицата, привличане на работна мощ от диаспората и трети страни, ще се реформират институциите с фокус върху жителите за истина и правдивост.

Според него, в случай че не се положат старания за превъзмогване на разделянето, депутатите ще са подложени на изолираност. С оферти състав на Министерски съвет не е от следващите, а от тестваните министри и по тази причина поемам ангажимент, че в случай че получим доверие, ще работим старателно, почтено и честно, с цел да може България да си върне самочувствието, доверието и уважението, даде да се разбере Желязков. И увери - че неговото държавно управление няма да тропа по масата и няма да работи партийно, надменно.

" Всеки от нас ще е от страната на истината, ще поправя разваленото и неработещото. Всеки един от нас ще поеме отговорност в ръководството в името на България ", увери Желязков.

Междувременно водачът на ГЕРБ по време на дебатите за кабинета, обявявайки пред медиите, че не му се слушат неистини. Лидерът на ГЕРБ отхвърли да разяснява разкола в Движение за права и свободи. Не мога да чувам неистини, още веднъж съобщи водачът на ГЕРБ.

Няма да има постоянно държавно управление, остава черноглед Бойко Борисов.
 Бойко Борисов уверен, че няма да има държавно управление
Бойко Борисов уверен, че няма да има държавно управление

Не вижда врата за третия мандат, а разчита на държавници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР