50% от морския участък на газопровода Турски поток“, или 930

...
50% от морския участък на газопровода Турски поток“, или 930
Коментари Харесай

„Газпром“ е построил 50% от морския участък на „Турски поток“

50% от морския сектор на газопровода „ Турски поток “, или 930 км общо от двете тръби, са сложени по дъното на Черно море. Това се споделя в известие на оператора на плана.

„ На 6 март завърши построяването на 50% от морския сектор от газопровода „ Турски поток “. Към днешна дата са построени над 930 км от двете тръби на газопровода по дъното на Черно море. Корабът Pioneering Spirit, който се занимава с дълбоководното строителство, е минал през първата половина на деня контролната точка от 706 километър от първата права на газопровода. По втората права през 2017 година са построени 224 км “, се показва в известието.

„ Газпром “ прави оценка цената на строителството на газопровода „ Турски поток “ на 7 милиарда евро. Заместник-председателят на УС на газовия холдинг Андрей Круглов заяви, че най-вероятно „ Турски поток “ в началото ще се финансира от бюджета на „ Газпром “, а в бъдеще ще се рефинансира с издаването на облигации.

През януари „ Газпром “ получи позволение от турските управляващи за построяването на втората права от морския сектор на газопровода до крайбрежието на Турция. Инвестициите в тръбопровода за тази година са планувани на равнището от 182,4 милиарда рубли против 92 милиарда рубли през 2017 година

Строителството на морския сектор от „ Турски поток “ стартира през май 2017 година Проектът планува строителството на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и по-нататък до границата с Гърция, отбелязва ТАСС. Дължината на морската част е към 930 км, а на сухопътната – 180 км.

Първата тръба ще зарежда със „ синьо гориво “ турския пазар, а втората ще доставя с газ страните от Южна и Югоизточна Европа. Капацитетът на всяка от двете тръби е по 15,75 милиарда куб.м. годишно.

В сходство с графика, първите доставки се плануват да стартират в края на 2019 година Строителството на морския сектор се реализира от компанията South Stream Transport B.V., която е 100% дъщерно сдружение на „ Газпром “. /ТАСС и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР