50 клиенти на Националната агенция за приходите в Хасково платиха

...
50 клиенти на Националната агенция за приходите в Хасково платиха
Коментари Харесай

350 платиха данъците и осигуровките си без такси

50 клиенти на Националната организация за приходите в Хасково заплатиха налози и осигуровки без такси, употребявайки предлаганите от организацията ПОС устройства. Почти 114 000 лв. са импортирани в бюджета от хасковлии единствено за първите два месеца от въвеждането в приложимост на терминалните устройства. 52 000 лв. от тази сума са дължими налози върху приходи, изплатени през предходната година. Очаква се до 30 април, когато е крайният период за заплащане на подоходните налози, оповестени в годишните данъчни заявления, платените през ПОС отговорности от физически лица да набъбнат още повече.

  Картовите заплащания дават опция на клиентите на Национална агенция за приходите да си спестят такса за превод и да „ заредят “ данъчноосигурителната си сметка на момента. Така, в случай че едно лице заплати дължими налози или осигуровки посредством ПОС, те биват погасени на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. Клиентът може даже да получи при нужда уверение за липса на данъчни и осигурителни отговорности. Единствено, когато се заплащат отговорности към други институции, да вземем за пример санкции от КАТ или отговорности, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране, което лишава повече време, обръщат внимание от Национална агенция за приходите.

Досега безплатните преводи бяха налични за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. От няколко дни заплащанията на налози, осигуровки и дължими суми към други институции посредством ПОС са вероятни и с карта Visa.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР