50 картини-живопис и 10 скулптури ще бъдат представени в Художествената

...
50 картини-живопис и 10 скулптури ще бъдат представени в Художествената
Коментари Харесай

Петима творци представят изложбата Живопис и скулптура в русенската Художествена галерия

50 картини-живопис и 10 статуи ще бъдат показани в Художествената изложба от през днешния ден до 3 май. Русенци ще имат опция да прегледат творбите на международно известни художници и персони като Васил Стоев, Николай Янакиев, Христо Кърджилов, Долорес Атанасова - Здравкова. Скулптурите са на Цвятко Сиромашки, а куратор на изложбата е Радослав Гиновски.

Произведенията на изобразителното изкуство са осъществени с акрил и масло, върху платно и картон, както и разнообразни смесени техники. Скулптурите са от метал и дърво. Целта на изложбата е за първи път русенските ценители на тези изкуства, да се срещнат с едни от най-изтъкнатите български създатели.

Инициатор на изложбата е Долорес Атанасова – Здравкова, позната на русенци като Долорес Накова. Тя е международен първенец по академично гребане и бронзов медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година. Почетен жител на нашия град и притежател на купата Спортист на годината. „ В персонален проект, като русенка, бих споделила удовлетворението си, че реализирам един мой желан план. За мен е чест да съм в компанията на тези наши изявени създатели! Чрез моите произведения, аз намирам най-точния език за изложение на по този начин мъчно обяснимите човешки страсти, даже и на най-малките ефимерни прекарвания “, съобщи Долорес Здравкова.

Откриването на изложбата е през днешния ден от 18 часа, в Художествената изложба на ул. „ Борисова “ 39.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР