50 хиляди души от осем целеви групи ще получат 300

...
50 хиляди души от осем целеви групи ще получат 300
Коментари Харесай

50 хиляди души ще получат по 300 лева еднократна помощ за отопление


50 хиляди души от осем целеви групи ще получат 300 лв. еднократна помощ за отопление. Това заяви служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, представен от БГНЕС.

Лазаров регистрира, че през тази година Министерски съвет осъществя постоянната си стратегия за целево енергийно подкрепяне като с 623,5 лева целева помощ за този отоплителен сезон, са подкрепени съвсем 302 000 души.

В края на месец октомври държавното управление утвърди спомагателен бюджет към МТСП за оказване на поддръжка на лица и фамилии. До този миг съвсем 10 000 са лицата, които са подкрепени с 400 лв..

300 лв. еднократно ще получат фамилии с деца с трайни увреждания, родители, които отглеждат деца с увреждания до 20 година възраст, деца без право на наследствена пенсия от умрял родител, деца сираци, потърпевши от пожари, наводнения и други естествени бедствия от 2022 година както и подпомагани от страната ветерани от войните, военни инвалиди и военнопострадали.

От новата помощ лицата, попадащи в осемте целеви групи, ще се възползват по облекчена процедура, стана ясно от думите на Лазаров. Няма да е належащо да се подават документи в Агенцията за обществено подкрепяне, защото лицата към този момент са разпознати.

Помощите ще бъдат отпускани по облекчена процедура, като разгадавам това да се случи до края на тази година. Това е третата мярка, която Министерски съвет подхваща за уязвимите хора в обществото, сподели още Лазаров.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР