50 грама сурово-пушена наденица е равна по канцерогенност на кутия

...
50 грама сурово-пушена наденица е равна по канцерогенност на кутия
Коментари Харесай

Руски учен предупреждава, че сурово-пушената наденица е по-нездравословна от цигарите

50 грама сурово-пушена наденица е равна по канцерогенност на кутия изпушени цигари. Продължителната и непрекъсната пристрастеност към пушени меса и салами може да усили риска от развиване на рак и гибел, съобщи основният онколог на " SM-Clinic ", доктор, професор Александър Серяков пред РИА Новости, съобщи БГНЕС.
" Най-опасната от позиция на канцерогенността е сурово-пушената наденица, защото при опушването се отделя пушек, който съдържа доста нездравословни субстанции. Такива салами могат да съдържат с изключение на нитрати и друго вещество с потвърдена канцерогенна интензивност - бензипирен. Образува се по време на термично разложение на дървесината, употребена за опушване на саламите ", изясни лекарят.
 Храните и напитките, които ще ви оказват помощ да откажете цигарите без да напълнеете Храните и напитките, които ще ви оказват помощ да откажете цигарите без да напълнеете
Отказът от цигарите е същинско предизвикателство, изключително за върлия пушач. В този случай пораждат два казуса: по какъв начин да преодолеем ни...
" Проучванията демонстрират, че потреблението на 50 грама от тези модифицирани храни на ден усилва риска от рак на дебелото черво с 18% ", съобщи Серяков.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР